Blanka propušta SP i dvoranski dio sezone

Usprkos pobjedi na dvoranskom mitingu u Splitu, hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić više neće nastupati do kraja dvoranske. To znači da neće nastupiti ni na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se od 17. do 20. ožujka održati u Portlandu.

Nakon mitinga u Splitu odlučila sam propustiti nastavak dvoranske sezone. Skokovi u Splitu potvrđuju mi da sam u izvrsnoj tjelesnoj formi, možda i najboljoj u životu. No, još uvijek imam problema s desnom Ahilovom tetivom i to me sputava u nastupima. Ne želim skačući u takvom stanju riskirati nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru jer to je, dakako, moj glavni cilj ove sezone, objasnila je svoju odluku Blanka Vlašić.

Blanka je na natjecanju održanom u petak u dvorani Gripe pobijedila s preskočenih 195 centimetara, a pobjedu je osigurala sa samo tri skoka na visinama 185 cm, 191 cm i 195 cm. Usprkos bolovima u desnoj Ahilovoj tetivi nakon osigurane pobjede pokušala je preskočiti dva metra čime bi postavila novi najbolji rezultat u svijetu ove godine, ali je odustala već nakon prvog rušenja letvice.

U petak sam preskočila 195 cm skačući, praktički, na jednoj nozi. To mi govori da bih, ako se pripremim na pravi način kao uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu, u Riju mogla letjeti jako visoko. Nadam se da svi razumiju ovu moju odluku da ne ulazim u nerazumne rizike u olimpijskoj godini. Sa svojim timom ću odmah započeti s pripremama i rehabilitacijom kako bih bila spremna za Olimpijske igre u Riju, naglasila je Blanka.