[SNIMKA DOČEKA] Kauboji zapalili središte Zagreba

Više tisuća navijača dočekalo je na Trgu bana Josipa Jelačića hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja se vratila s Europskog prvenstva u Poljskoj na kojem je osvojila broncu.

Izjave hrvatskih rukometaša nakon slijetanja na Pleso.

Slavlje na glavnom zagrebačkom trgu počelo je pjesmom Neopisivo Zaprešić Boysa s kojom su rukometaši izašli na pozornicu, nakon čega je voditelj programa Darko Janeš predstavio cijelu reprezentaciju i stručni stožer.


Osjećam puno ljubavi, hvala vam, poručio je navijačima izbornik Željko Babić, a kapetan Marko Kopljar je dodao: Sada ćemo se svi dobro odmoriti i proslaviti, a onda izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Hvala svima što su došli, ovo je jedna lijepa priča. Mi smo vjerovali da ovi momci imaju nešto. Pripremili smo se dobro, fizički i psihički, i to smo pokazali, naglasila je legenda hrvatskog rukometa, a sada pomoćni trener u reprezentaciji Petar Metličić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar naklonio se Kaubojima poručivši kako cijela Hrvatska može učiti od rukometaša: Rukometaši su nam pokazali kako se može biti izvrstan. Zamislite da smo i na ostalim poljima tako dobri kao u rukometu. Mi smo pobjednička nacija. Hvala vam dečki.

Prijenos svečanog dočeka pratio je i Ivica Kostelić sa svojim sinom:
Nakon proslave bronce s navijačima hrvatski rukometaši otišli su na svečani prijam kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja ih je pratila i u Poljskoj.