Babić: Ova medalja je čudo, ispunilo se proročanstvo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić i najbolji igrač utakmice za brončano odličje na Europskom prvenstvu u Poljskoj protiv Norveške (31:24) Domagoj Duvnjak naglasili su kako su do medalje, prve za hrvatski rukomet nakon bronce s EP-a 2012., stigli pokazavši karakter.

Ova medalja je čudo. Ispunilo se proročanstvo, neću pojašnjavati kakvo. Hvala svim igračima, oni su danas bili nadahnuti, svi su pokazali srce i jako su zaslužni jer su osvojili medalju. Sretan sam jer je hrvatski narod sretan, jer se raduje pobjedama. Drago mi je da sam osvojio medalju, ali meni slava ne treba, rekao je Babić kojemu je to prva medalja s velikih natjecanja u ulozi glavnog trenera.

Poslije je izbornik u razgovoru s novinarima objasnio o kakvom je proročanstvu riječ. Netko mu je prije 14 godina rekao da će osvojiti medalju i biti uspješan. Dodao je i da je tri mjeseca prije nego je postao izbornik sanjao izvršnog dopredsjednika HRS-a Zorana Gopca.

Hoće li mu brončana medalja s EP-a olakšati posao ubuduće, tim više jer su pred Hrvatskom teške kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Riju? Neće mi to olakšati posao uopće jer je trenerski posao takav, čim izgubiš si loš trener i mijenjaju te. Ja nikako ne spavam. Spreman sam na otkaz, našalio se na kraju izbornik.