Đoković: Andy je veliki igrač; Murray: Žao mi je što nisam uspio

Srpski tenisač Novak Đoković potvrdio je svoju dominaciju u svjetskom tenisu pobijedivši u finalu Australian opena Britanca Andyja Murraya sa 6:1, 7:5, 7:6 (3). 

Đoković u finalu ponovo bolji od Murrayja


Najboljem svjetskom tenisaču ovo je već šesti naslov na Australian Openu gdje je pobjednički pehar podignuo i 2008., 2011., 2012., 2013. te 2015. godine,. Sa šest titula u Melbourneu Đoković je izjedančio rekord Roya Emersona. Australac je Australian Open osvojio davne 1961. te pet puta zaredom od 1963. do 1967.Đokoviću je ovo bio i 11. Grand Slam naslov, čime se probio na peto mjesto ljestvice najvećih koje sada dijeli s Rodom Laverom i Bjornom Borgom. Roy Emerson ima 12 naslova, Rafael Nadal i Pete Sampras po 14, a listu najuspješniji predvodi Švicarac Roger Federer sa 17 Grand Slam titula.

Andy je veliki igrač i sjajna osoba, siguran sam da ćemo imati još prilika boriti se za ovaj trofej, izjavio je Đoković nakon pobjede nad Murrayjem koji tako ni u svom petom finalu na Australian Openu nije uspio osvojiti naslov.Čestitao bih Novaku na trijumfu, ovo što je napravio doista je nevjerojatno. Žao mi je što nisam uspio, bilo je ovo napornih par tjedana, rekao je Murray.