Babić: Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom čudu

Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom sportskom čudu. Bio bih jako sretan i ponosan na nas, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić dan uoči dvoboja s Norvežanima za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Iako je usredotočen na posljednji dvoboj na EP-u, Babić se još jednom osvrnuo na sinoćnji poraz u polufinalu od Španjolaca 29:33.

Od 21. ili 22. minute, kada smo imali dobar rezultat, nismo imali kontrolu igre. Dogodio nam se u tim trenucima kompletan pad u svim segmentima igre. Čak i s dva time outa nismo uspjeli izbjeći negativnu seriju, ističe Babić i dodaje: Nismo uspjeli svih 60 minuta igrati u istom ritmu. Slično je bilo u utakmici protiv Francuza. Možda bi bilo najjednostavnije reći – ne znamo braniti rezultat.

Mogu li hrvatski rukometaši uzvratiti Norvežanima za poraz u skupini?

Igramo protiv protivnika koji je po meni igrao najbolji rukomet na prvenstvu, koji su u usponu, moderni i imaju sve što treba imati reprezentacija koja pobjeđuje. Ekstra teška utakmica, nadam se da ćemo imati inicijativu tijekom utakmice, iako će biti teško zbog umora i ozljeda. Oni su igrači koji igraju isto svih 60 minuta, što je naš problem, smatra Babić. 

Bit će teško, pobijedit će onaj tko se prije digne i tko će više htjeti pobjedu. Moramo odigrati najbolju utakmicu na turniru kako bi osvojili broncu, rekao je Ivan Slišković.

Hrvatska u nedjelju u 15 sati igra za broncu s Norveškom, a u finalu u 17 sati sastaju se Španjolska i Njemačka.