Štrlek uoči Norvežana: Trebamo se u glavi što prije posložiti

Poraz od Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj hrvatskim rukometašima donosi borbu za brončano odličje, a svaka medalja je uspjeh, smatraju u hrvatskom taboru.

Slišković za HRT: Nismo iskoristili svoje šanse


Kopljar: Više nismo mogli


Španjolci su napravili četiri razlike zadnjih deset minuta i bilo je teško loviti taj rezultat. Stvarno smo se borili, nismo odigrali lošu utakmicu, igrali smo dobro, ali jednostavno su Španjolci bili bolji i treba im čestitati. Ali, treba čestitati i našim dečkima, stvarno smo se borili do zadnje minute, vjerovali smo da možemo preokrenuti, ali jednostavno nije išlo, izjavio je Manuel Štrlek dodavši da treba sve napraviti kako bi se osvojilo odličje.

Nije mala stvar osvojiti medalju i probat ćemo sve da to uspijemo. Da mi je netko ponudio medalju prije prvenstva, svi bi je sigurno uzeli, tako da se trebamo u glavi što prije posložiti, zaboraviti ovo i probati dobiti Norvežane. Dobro smo igrali na početku i treba držati taj recept, znači igrati dobro u obrani i probati napraviti što više lakih golova, dodao je Štrlek.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije Mirko Alilović mišljenja je da su se sami pobijedili: Brzali smo, izgubili par lopti, oni su trpali na pivota, njihovo najjače oružje. Prvih deset minuta igrali smo fantastično, a onda smo omogućili Julenu (Aguinagalde) da nas otvara na liniji, par kontri, svega je bilo... Ne znam što da kažem, da su nas ubili njihovi golmani, rekao bih "OK", ali jednostavno mislim da smo se sami pobijedili, imali smo šansu, nismo je iskoristili...

Očito je da se nismo oporavili nakon poraza od Poljske. Utakmica je bila dobra 20-ak minuta, imali smo kontrolu, a onda smo počeli padati u obrani.  Kada je igrač umoran, jako teško je držati kontrolu, po meni je ovo isključivo problem umora, mislite da ste blizu, i jeste blizu, ali jednostavno nema energije, nema onoga ritma koji pokreće momčad, izjavio je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić osvrnuvši se i na vratare.

U dvoboju s Poljacima izvrstan je bio Ivan Stevanović, no utakmicu sa Španjolcima prepustio je Mirku Aliloviću: Mirko je naš prvi golman i moram mu dati šansu da brani, a druga pretpostavka je bila da Stevanović ne može braniti dobro dvije utakmice u kontinuieteu, mi smo tako procijenili...

Hrvatske rukometaše na EP-u očekuje još jedna utakmica, dvoboj s Norvežanima za brončano odličje.

Norveška – super važna utakmica, daj Bože da pobijedimo, po meni sigurno teško, a glavni problem je što je momčad jako iscrpljena. Vidjet ćemo što možemo napraviti, bilo bi izvrsno pobijediti i uopće ne sumnajm da svi to želimo napraviti. Pitanje je koliko tko može, a mi moramo biti svjesni da je svaka medalja uspjeh, zaključio je Babić.