Kopljar: Više nismo mogli, Babić: Potrošili smo se protiv Poljske

Dosta nas je stajalo zadnjih deset minuta prvog poluvremena, malo i nesreće, nažalost više nismo mogli, rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Marko Kopljar nakon poraza od Španjolske 29:33 u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj.

Hrvatska će tako u nedjelju igrati za brončanu medalju protiv Norveške od 15 sati, a u finalu od 17.30 sastaju se Njemačka i Španjolska.

Kraj je turnira, sve ekipe  su umorne. Probat ćemo ovo zaboraviti što prije, medalja je medalja, a i riješili bi kvalifikacije za sljedeće prvenstvo, što je važno. Frustriran sam jer, iskreno, ozljede nam nikako ne dopuštaju da se normalno pripremimo, iako su one sastavni dio sporta, dodao je Kopljar.

Potrošili smo puno energije u pobjedi protiv Poljske i to je glavni razlog našeg poraza, smatra izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić.

Stvarno smo potrošili previše energije protiv Poljske i pali smo u završnici prvog poluvremena, a u drugom nam je falilo snage da ih stignemo. Igrači su umorni i jednostavno nisu mogli više fizički, a protiv jakih Španjolaca i u ovako važnoj utakmici nam je trebala energija. U nedjelju nas čeka borba za broncu i bilo bi dobro da uzvratimo Norvežanima za poraz u prvom dijelu, rekao je Babić.