Vlašić: Jako me boli, ali želim nastupiti u Riju

Hrvatska skačica u vis Blanka Vlašić nakon pobjede na mitingu u velikoj dvorani Športskog centra splitskih Gripa izjavila je kako u desnoj nozi osjeća tako veliku bol da to nije dobro, ali će učiniti sve kako bi nastupila na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Rio de Janeiru.

Jako me boli, nije dobro, ali napravit ćemo sve što je najbolje da nastupim na Olimpijskim igrama u Riju, rekla je Blanka sa suzama u očima.

Objasnila je kako je od prvog skoka osjećala bol te da su joj iz njenog tima predlagala da već tada odustane, ali ona je odlučila nastaviti skakati jer je željela pobijediti pred svojom publikom u Splitu.

Blanka je na splitskom mitingu, nakon ispadanja ostalih natjecateljica, sama ostala skakati te je podignula ljestvicu na dva metra, ali je nakon prvog pokušaja na toj visini zbog bolova u nozi odustala od daljnjih pokušaja.

Osjećam da sam spremna preskočiti visine preko dva metra, ali danas nisam mogla protiv boli, kazala je.

Ponovila je kako više od mjesec dana na treninzima nije izvodila skokove da bi sačuvala ozlijeđenu nogu za miting, ali sve ostale vježbe radi i priprema se za sezonu, no nakon mitinga u Splitu istaknula kako će zbog bolova u nozi pokušati razmisliti o "ozbiljnijim pothvatima" kako bi spriječila bol.

Na upit o kakvim pothvatima je riječ, ona je kazala da će to vidjeti sa svojim timom, ali da bi ozlijeđena desna noga morala mirovati i u tom slučaju ne bi mogla trenirati dok se kost ne oporavi.

Na novinarski upit bi li skakala na nekom mitingu u drugom mjestu osim u Splitu, Blanka je kratko odgovorila: Vjerojatno ne bih.

Za atmosferu na mitingu rekla je da je bila ugodna te da joj je žao što nije bila u mogućnosti publci priuštiti veći spektakl.

Nažalost, sada možda nismo sretni, ali nadam se da ćemo naći izlaz iz ove situacije u kojoj smo zbog bolova u nozi.