Mirni prosvjed navijača NK Osijek

Nakon informacija da je postupak prodaje dionica mađarskom poduzetniku Lorincu Meszarosu doveden u pitanje, čime bi se otvorila mogućnost likvidacije kluba, oko 500 navijača Nogometnog kluba Osijek iz navijačke skupine Kohorta okupilo se u središtu grada, na osječkom Trgu Slobode, kako bi dali potporu klubu.

Fotogalerija: Kohorta održala "skup potpore" potencijalnim novim vlasnicima

Uz klupske zastave, navijačke transparente i skandiranje, navijači su upalili nekoliko "bengalki", a potom se uputili prema zgradi Županijskog državnog odvjetništva s obzirom da se tijekom dana pojavila informacija da je DORH uputio prigovor na proceduru privatizacije.

Oko 18.30 navijači su se mirno razišli.

Predsjednik Udruge navijača Kohorta Ivica Polih izjavio je novinarima kako vjeruje da će se postupak privatizacije ipak uspješno okončati, jer postoji ozbiljan kupac, koji je već uložio dosta novaca u klub, i da bi to trebalo rezultirati boljim danima za NK Osijek.

Na upit što je Kohorta spremna poduzeti ako privatizacija ipak ne bude uspjela Polih je kazao kako "to ne bi bilo dobro", ali smatra da poduzetnik Meszaros ne bi do sada već puno uložio u klub da ne vidi neku budućnost.  

Vjerujemo da će biti bolje jer lošije od ovoga što je do sada bilo nikako ne može biti, ocijenio je Polih.