Aguinagalde i Šterbik najopasniji Španjolci

Hrvatski rukometaši večeras u 21 sat igraju polufinale Europskog prvenstva protiv jake Španjolske, koja se na ovom turniru predstavila u solidnom, no ne i vrhunskom svijetlu, iako slovi za ponajvećeg favorita za zlato.

U igri Furije ključan čovjek je vjerojatno kružni napadač Julen Aguinagalde, trenutačno jedan od najboljih pivota na svijetu, prema kojemu lopte stalno idu u napadu. Krila traže šansu iz polukontri i kontri, koje krežu od sjajnog vratara Arpada Šterbika.

Osim zaustavljanja Aguinagaldea, drugi ključ uspjeha je upravo - ne razbraniti Šterbika, bivšeg čuvara mreže Srbije i Crne Gore.

Statistički, Šterbik je s 36 posto obrana drugi vratar turnira. Dosad nije baš ubijao hrvatske rukometaše, kao što je to znao činiti Francuz Omeyer, a nadamo se da se to ni večeras neće dogoditi.

Vidjeli smo kako smo pobjeđivali dosad na ovom turniru, ako tako odigramo danas mogu se dogoditi dobre stvari. Treba biti koncentriran, fanatičan, držati se taktike i onda je sve lakše
, naglasio je Ivano Balić.

Rukometaši će pokušati nakon niza od šest polufinala na europskim smotrama konačno doći do najsjajnije medalje. U prethodnih šest pokušaja, samo dva puta se dolazilo do finala, u kojima su osvojili dva srebra, a tri puta se ostajalo bez medalje.