Hrvatska futsal reprezentacija kreće na EP

Izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Srbiji od 2. do 13. veljače.

Nakon završnog dijela priprema hrvatska reprezentacija će se okupiti u subotu, 30. siječnja, u Zagrebu, a dan poslije kreće u Beograd.

Iako nije bilo zdravstvenih problema, izbornik Stanković ističe: Treneri uvijek kažu da je bilo odlično na pripremama, no samo će rezultat biti pravi pokazatelj. Nesreća je u tome da nam se Dario Marinović (Elpozo Murcia) kasno priključio, a Tihomir Novak je bio ozlijeđen, pa je bilo teško uigravati momčad bez te dvojice ključnih igrača. No, puno smo radili, svaki dan smo počeli s vratarskim treningom, pa imali tehničko-taktički trening, potom analizirali protivnike i na kraju odradili večernji trening. Motiv je bio na visokoj razini i svi jedva čekaju početak kako bi pokazali svoje pravo lice.

Dvanaest reprezentacija podijeljeno je u četiri skupine, a sve utakmice igraju se u beogradskoj Kombank areni. Hrvatska je u grupi C sa Kazahstanom i Rusijom. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Kazahstan je bio u trećoj jakosnoj skupini samo zato što je kasno krenuo u tu priču, ali kazahstanski prvak je dvostruki klupski prvak Europe, sve su to Brazilci.  Problem je što igraju atipično, s vratarem u polju. Po meni to ubija futsal, ali to je njihov način igre, čekaju grešku i za to zaista treba posebna priprema. Rusi su dvostruki viceprvaci Europe, isto im je prva petorka brazilska, ali do sada smo pokazali da možemo i sa najboljima. Skupina je zaista zahtjevna te moramo biti zdravi. Nemamo široku bazu i najbolji igrači moraju biti na najvišoj razini, kazao je, kako prenosi internetski portal HNS-a,  izbornik  Stanković.

U petak, 5. veljače, Hrvatska igra protiv Kazahstana, a u nedjelju, 7. veljače, čeka ju dvoboj protiv Rusije.

Ne bih unaprijed tražio alibije jer smo u posljednjih pet godina pobijedili ili odigrali neriješeno sa svim reprezentacijama iz Top 10. Imamo kvalitetu i igru za svakoga, ali dobili smo objektivno najtežu grupu, rekao je hrvatski izbornik, dodavši da će vratar Marin Stojkić (Split Tommy) ići s reprezentacijom u Beograd kao pričuva.  Svaka reprezentacija ima pravo na zamjenu vratara.

VRATARI : Ivo Jukić (Split Tommy), Franko Bilić (Ekonomac)

BRANIČI: Vedran Matošević (Nacional), Jakov Grcić (Split Tommy), Kristijan Grbeša (Nacional), Franko Jelovčić (Split Tommy), Tihomir Novak (Nacional), Željko Petrović (Novo vrijeme)

NAPADAČI: Saša Babić (Cagliari), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Josip Suton (Split Tommy), Maro Đuraš (Square), Matej Horvat (Futsal Dinamo)