Nemanja Vidić: Vrijeme je da objesim kopačke o klin

Nekadašnji kapetan Manchester Uniteda i srpski nogometni reprezentativac Nemanja Vidić odlučio je završiti profesionalnu karijeru, a svoju je odluku obznanio na službenom internetskom portalu engleskog prvoligaša u kojem je proveo osam godina.

Vrijeme je da objesim kopačke o klin. Ozljede koje su me pogodile posljednjih godina, uzele su danak, napisao je u priopćenju 34-godišnji Vidić koji je seniorsku karijeru započeo 2000. godine u beogradskoj Crvenoj zvezdi, potom 2004. preselio u moskovski Spartak, a 2006. došao na Old Trafford.

Vidić je u osam godina provedenih u Manchester Unitedu pet puta osvajao naslov prvaka Engleske, triput podizao trofej u Liga kupu, a po jednom osvojio europsku Ligu prvaka i naslov svjetskog klupskog prvaka.

U ljeto 2014. godine Vidić je iz Manchestera preselio u milanski Inter za koji je u sezoni i pol odigrao samo 23 utakmice u Serie A. Vidić i vodstvo Intera 18. siječnja su postigli dogovor o raskidu ugovora, a iako se špekuliralo s njegovim odlaskom u američki MLS. 11 dana poslije srbijanski branič odlučio je objaviti završetak profesionalne karijere.

Želim se zahvaliti svim suigračima, svim menadžerima i stručnim stožerima s kojima sam surađivao i reći veliko hvala navijačima koji su me podržavali svih ovih godina, zaključio je Vidić koji je u dresu srbijanske reprezentacije odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.