Vrkić: U privatizaciji NK Osijek došlo je do nesporazuma

Iako su se jučer pojavile informacije da je Odbor vjerovnika osječke tvrtke IPK dd u stečaju odbio ponudu mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa za kupnju vlasničkog udjela u NK Osijek, čime bi se cijeli postupak privatizacije kluba doveo u pitanje, u osječkoj Gradskoj upravi uvjeravaju da se radi o nesporazumu, koji će biti riješen.

Osječko Gradsko vijeće je 19. siječnja prihvatilo Meszarosevu ponudi za kupnju 46,6 posto vlasničkog udjela grada u klubu, po cijeni od 100 tisuća kuna, ali je preostao dogovor s ostalim dioničarima, prije svega sa Gradskom bankom u stečaju i IPK dd u stečaju, jer u ponudi stoji da će posao biti zaključen, ako kupac stekne u paketu 90 posto dionica.

U izjavi medijima u Gradskoj upravi Vrkić je kazao kako su jučerašnje informacije govorile o neočekivanom obratu u vlasničkom preoblikovanju kluba, i odbijanju Mesaroszeve ponude od strane tvrtke IPK dd u stečaju, ali je nakon provjere utvrdio kako izgleda nisu ponuđeni jednaki uvjeti i procedura za kupnju dionica, odnosno da nije bila ponuđena ista cijena dionice, po kojoj je prodan vlasnički udjel grada.

Dodao je kako je Odbor vjerovnika IPK legitimno zatražio usklađivanje cijene, s onom po kojoj je svoj udio prodao grad te da to učine ostali suvlasnici s kojima se pregovora, osječki Vodovod i Gradska banka.

S obzirom da taj proces nije bio usklađen, dobio sam informaciju da će to biti otklonjeno, jer su iz Državnog odvjetništva uputili prigovor da cijene ne mogu biti različite, s obzirom da se radi o dionicama istog pravnog subjekta. Dobio sam uvjeravanja da bi to mogli svesti na pogrešku ili nesporazum, i da će to biti riješeno, kazao je Vrkić.

Kako je navijačka skupina NK Osijeka Kohorta, zbog informacija o upitnoj privatizaciji kluba, za večeras najavila javni prosvjed na osječkom Trgu Slobode, Vrkić ih je zamolio da se ne okupljaju i ne reagiraju, jer za to ima vremena, ukoliko ishodom postupka eventualno ne bi bili zadovoljni.

Dajmo vremena i mogućnosti da se taj posao završi u miru. Pozivam sve da ne pravimo dodatni problem, već da to probamo riješiti na miran način, jer se ozbiljno i odgovorno može raditi, ako oni koji donose odluku, to rade bez pritiska i u miru, zaključio je  Vrkić.