Dodig i Mirza bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza zaustavljeni su u polufinalu mješovitih parova na Australian Openu, gdje su bolji od njih sa 7:5, 7:6 (4) bili Ruskinja Jelena Vesnina i Brazilac Bruno Soares.

Hrvatsko-indijska kombinacija propustila je prednost ranog breaka u prvom setu, a isto im se dogodilo i u dramatičnom drugom setu. Dodig i Mirza su u drugoj dionici dvaput imali break viška, ali je Indijka oba puta gubila gemove na početnom udarcu, prvi put pri vodstvu 4:3, a drugi put kad je kod 6:5 servirala za osvajanje drugog seta.

U odlučujućem, 13. gemu Ruskinja i Brazilac pokazali su se sretniji i spretniji te došli do pobjede koja ih je odvela u finale, a Indijku ostavila bez izgleda da se iz Melbournea vrati s dva pobjednička trofeja, nakon što je slavila u ženskim parovima s Martinom Hingis.

Vesnina i Soares će za prvi zajednički Grand Slam naslov igrati protiv Amerikanke Coco Vandeweghe i Rumunja Horije Tecaua koji su sa 6:4, 6:4 nadigrali Slovenku Andreju Klepač i Filipinca Treata Hueyja.

Mješoviti parovi - polufinale:
Bruno Soares/Jelena Vesnina (Bra-Rus/5) - IVAN DODIG/Sania Mirza (HRV-Ind/1) 7-5, 7-6 (4)
Horia Tecau/Coco Vandeweghe (Rum-SAD) - Treat Huey/Andreja Klepač (Fil-Slo) 6-4, 6-4