"Psiho" se vraća nogometu

Bivši engleski reprezentativac Stuart Pearce vratio se nogometu s 53 godine potpisavši ugovor za Longford, amaterski klub iz istoimenog sela 180 kilometara zapadno od Londona. Pearce ili Psiho kako je glasio njegov nadimak za igračkih dana, vratio se tako u kopačke 13 godina nakon što je završio profesionalnu karijeru.

Longford se natječe u lokalnoj Gloucester Northern Senior ligi i izgubio je svih 18 utakmica ove sezone uz razliku pogodaka 1:179. Zbog toga je prozvan najgorim engleskim klubom.

Karijeru sam započeo u amaterskom klubu Wealdstone i radujem se povratku u svoju mladost. Biti će to neobično iskustvo, izjavio je Pearce.

Pearce je tijekom karijere igrao za Manchester City, West Ham, Newcastle United, Coventry City i Nottingham Forest, a za englesku reprezentaciju ostvario je 78 nastupa. Nakon prestanka igračke karijere bio je trener Manchester Cityja, engleske U-21 reprezentacije te britanske olimpijske reprezentacije.

Nadam se kako će nam Pearce pomoći i posložiti našu obranu. Dobili smo veliko pojačanje i svi u klubu smo oduševljeni, izjavio je menadžer Longforda Nick Dawe.