Štrlek: Zaboraviti Poljsku i spustiti se na zemlju

Nakon čudesne pobjede protiv Poljske od 14 pogodaka razlike i plasmana u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj, hrvatski rukometaši nemaju previše vremena za slavlje. Već u petak ih očekuje okršaj sa Španjolcima za ulazak u finale.

Iza nas je fantastična utakmica i velika pobjeda. No, sada se moramo smiriti i okrenuti prema polufinalu, naglasio je vratar Ivan Stevanović koji je protiv Poljaka sakupio 13 obrana i zaradio epitet igrača utakmice.

Stevanović je priznao kako je počeo vjerovati u krakovsko čudo kada je Hrvatska povela s četiri pogotka razlike: U tim sam trenucima pomislio je li moguće da ćemo uspjeti pobijediti s više od 11 pogodaka razlike. Kako je naša prednost rasla mi smo bili sve mirniji, to je bilo ključno.

Treba sve zaboraviti i spustiti se na zemlju

Sjajnu predstavu protiv Poljaka pružio je i Manuel Štrlek, koji je pogodio u svih 11 pokušaja.

Još ni sami nismo svjesni kakav smo podvig ostvarili. Bili smo strpljivi i znali smo da će prilika doći, izjavio je Štrlek.

Međutim, obojica se slažu kako nema vremena za slavlje. Treba sve zaboraviti i spustiti se na zemlju. Španjolci su u dobroj formi. Igrali su dobro tijekom priprema, igraju dobro i cijeli turnir, ali nisu nepobjedivi, smatra Štrlek.

Ubojito krilo Kauboja upozorava na španjolsku brzu tranziciju iz koje postižu lake pogotke: Moramo se čuvati njihove brze tranzicije i lakih pogodaka. Igraju raznovrsno i opasnost prijeti sa svih strana. Ako želimo u finale morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu.

Stevanović je dodao kako će ključ pobjede biti obrana: Dobro ćemo se pripremiti, analizirati njihove dobre i loše strane i to znati iskoristiti. Ako naša obrana odigra kao protiv Poljske bit će sjajno. Onda je i nama vratarima lakše.

Polufinale između Hrvatske i Španjolske je u petak u 21 sati u Krakowu.