Pivarić propušta EURO?

Branič Dinama i hrvatske reprezentacije Josip Pivarić doživio je tešku ozljedu u pripremnoj utakmici protiv norveškog Stromsgodseta u Španjolskoj te je za njega ova sezona gotova, a u pitanju je i odlazak na EURO u Francuskoj.

Pivarić je napustio igru u 40. minuti dvoboja u La Mangi, a naknadne pretrage pokazale su puknuće prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Pivarić će tako izvan terena biti više mjeseci, a morat će na operaciju i dugotrajni oporavak.

Nitko se nije vratio nakon ozljede prednjeg križnog ligamenta nakon dva mjeseca pa sumnjam da ću i ja. Ovo je šok za mene, ali već sutra ću se boriti da se vratim što prije, izjavio je Pivarić, koji je ove sezone igrama u Dinamu izborio reprezentaciju i bio je gotovo siguran putnik na EURO. Dosad je skupio pet nastupa za Vatrene.
 
Ozljeda Pivarića bit će velik problem i za Dinamo. Sigurno da nam je ovo veliki udarac jer se radi o igraču koji je standardan u sastavu i koji je bio nositelj energije, agresivnosti, pozitive i općenito kvalitete. Puno će nam nedostajati na terenu i van njega, naglasio je trener Dinama Zoran Mamić.

Podsjetimo, prošle godine u isto ovo vrijeme, točnije dan poslije (27. Siječnja),  Pivarić je u prijateljskoj utakmici protiv također norveškog kluba Oddsa ozlijedio metatarzalnu kost i odletio u Zagreb na operaciju. Prognoze su govorile kako je sezona za Pivarića gotova, a on se vratio za par mjeseci, gotovo dvostruko prije od predviđenog.