Vranković o ždrijebu: Prilika za isprati gorak okus

Josip Vranković bio je predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Ženevi na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre 2016.

Osvrnuo se na ždrijeb, odnosno na skupinu koja nas očekuje u Torinu.

Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije, dugog puta… Grupa koju smo dobili, po meni, u svakom segmentu, možemo se nositi sa svima. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu.

Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da jednostavno, ako budemo fokusirani na sebe mi se možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju.

Hrvatska može jako puno, no samo ako će biti ona prava i ako ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji smo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji, kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju, važno maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo.

kakvi su komentari ostalih zemalja na ždrijeb?

Svi su konstatirali da su Filipini najteža grupa, za Srbiju kažu da ta grupa izgleda najlakša, ali i ne mora biti, to samo tako izgleda na papiru.

Podsjetimo, Hrvatska će igrati kvalifikacijsku skupinu u Torinu u grupi B, zajedno s Tunisom i Italijom.

U Torinu su još u grupi A Grčka, Meksiko i Iran s kojima se možemo sastati ovisno o našem rezultatu u grupi B.