Perez: Real neće dovoditi pojačanja

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Florentino Perez poručio je kako Kraljevski klub u siječnju neće dovoditi pojačanja, premda od idućeg ljeta zbog Fifine kazne neće moći trgovati igračima u iduća dva prijelazna roka.

Nećemo dovoditi igrače u zimskom prijelaznom roku, kazao je Perez dodavši: Naša odluka nema veze s Fifinom kaznom, već zbog činjenice da imamo najbolje igrače i najboljeg trenera - Zidanea.

Perez smatra kako je krovna nogometna organizacija načinila pogrešku kada je Real kaznila zabranom trgovanja igrača. Fifa je kaznila Real, ali i gradskog suparnika Atletico jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina. Također, Atletico je kažnjen s 900 tisuća, a Real s 360 tisuća švicarskih franaka. Klubovi su dobili rok od 90 dana za reguliranje situacije sa svim maloljetnim nogometašima.  Međutim, zabrana ne vrijedi za ovaj prijelazni rok.

Fifine sankcije su bolne i uvjereni smo kako je Fifa povuka pogrešan potez. Real je oduvijek bio klub koji brine o djeci, poručio je Realov predsjednik.

Perez je istaknuo i kako će Cristiano Ronaldo i dalje nositi dres Kraljevskog kluba.

Ronaldo je najbolji na svijetu i logično je da ga drugi klubovi žele, pa i PSG. Ali, on je naš lider, Di Stefanov nasljednik, on ostaje u klubu, poručio je Perez.