Babić: Dvoboj s Poljacima odlučit će momčad

Najavljujući posljednji ogled hrvatskih rukometaša protiv domaćina u Skupini 1 drugog kruga natjecanja Europskog prvenstva u Poljskoj, koji će se igrati u srijedu, hrvatski izbornik Željko Babić naglasio je kako o pobjedniku neće odlučivati pojedinac već momčad. Također najavio je i promjenu u momčad.

Babić je istaknuo snagu domaćina: Poljaci su reprezentacija s karakteristikama čvrstoće u obrani, jakim pritiskom u tranziciji i izvrsnim udarcem s vanjskih pozicija.

Hrvatski izbornik odlučio je kako neće mijenjati hrvatski stil igre: Mi igramo uvijek isto. Počet ćemo s obranom 5-1 i vidjet ćemo kako funkcionira. Imamo rezervnu 6-0 koja ima više kontakta, ako budemo imali problema s udarcima izvana.

Babić nije želio prognozirati ishod utakmice: Teško je bilo što prognozirati, Bielicki postiže pogotke s 11 metara. Pitanje  je treba li ići tako duboko i otvarati formaciju ili igrati pozicijski i čekati da on ima 50 posto učinak što bi bilo zadovoljavajuće. Ali to je samo jedan igrač, a neće pobijediti jedan igrač, u ovoj utakmici pobijedit će momčad.

Kozina umjesto Brozovića

Strateg Kauboja najavio je promjenu u sastavu: Na poziciji pivota ulazi Kozina, a izlazi Brozović. Moramo pružiti priliku i trećem igraču jer Hrvatska stvara momčad i kako se poslije ne bi postavljala pitanja.

Babić je dodao kako jedva čeka da može doživjeti atmosferu u kakvoj igraju Poljaci: To je jedinstveno u karijeri i osobno se nadam da ću uživati u utakmici.

Kopljar: Imamo veliki motiv

Kapetan reprezentacije Marko Kopljar naglasio je kako imaju motiv da odigraju izvrsnu utakmicu: Imamo sportski motiv i motiv da odigramo jednu izvrsnu utakmicu, radi samih sebe. A zbog te atmosfere koja će biti u dvorani, sigurno je bolje igrati pred punim tribinama, čak i ako navijaju protiv vas.

Kopljar je dodao kako je vrlo teško igrati na europskim prvenstvima: Europsko prvenstvo je najteže jer su sve utakmice teške, nema ni jedne lagane. Na svjetskom se prvenstvu može dogoditi da su utakmica-dvije lakše.

Kapetan Kauboja prokomentirao je ozljede u momčadi: Trenutačno smo u situaciji da imamo puno ozljeda. Ozljede su sastavni dio sporta. Ja sam većinu karijere bio neozlijeđen, ali se u jednom trenutku i to moralo dogoditi. Veliko je opterećenje svaki put kad skočim i kad se dočekam. Kad igraš ozlijeđen, narušavaš ravnotežu tijela i samim tim dolazi do novih ozljeda.