Novi šok! Werdum otkazao borbu protiv Miočića

Dan nakon što su se Stipi Miočiću ispunili snovi o borbi za naslov UFC prvaka, sve to pada u vodu, nakon što je nastup na UFC 196 otkazao i Fabricio Werdum. U razgovoru za MMA Hour je izjavio kako je već od ranije bio ozlijeđen.

Uistinu šokantnu vijest Werdum je ekskluzivno iznio tijekom večerašnjeg gostovanja u emisiji MMA Hour Ariela Helwania. UFC je također već obaviješten te borbe za titulu UFC-ovog teškaškog prvaka neće biti.

Nešto više o cijelom razloga otkaza, rekao je sam Werdum: Već od ranije bio sam ozlijeđen, imam ozljedu stopala i nisam bio u mogućnosti udarati nogama posljednja dva tjedna. Svejedno sam se mislio boriti protiv Caina, budući da sam bio ozlijeđen i prošli put, no još sam dodatno ozlijedio leđa u petak. Posjetio sam doktora i odlučio pokušati nastaviti trenirati, no nisam bio u stanju sparirati kao što bih trebao.

Nakon što ga je Ariel Helwani pitao da li je promjena protivnika razlog, Werdum je pokušao objasniti što je zapravo dovelo do ove odluke te otkazivanja borbe:
Odlučio sam da se neću boriti zato što nisam na 100 posto spremnosti. Da je Cain protivnik, stisnuo bih zube i borio se. No to nije njegova niti bilo čija greška, ozljede se događaju i ne možeš ih izbjeći. Nisam imao druge opcije, ovu odluku sam donio zajedno s mojim timom. Nisam na 100 posto i ne mogu se boriti. Nema mene, nema Caina, nema borbe
.

Ove izjave uistinu su veliki izraz nepoštovanja prema Stipi Miočiću, koji je odlučio uskočiti u borbu samo dva tjedna prije održavanja. Ovako je i UFC publika ponovno ostala bez borbe za teškaški naslov. U cijeloj 2014. i 2015. godini održana je samo jedna borba za teškaški naslov te jedna za privremeni naslov. Da li je vrijeme da se Stipe bori za privremeni pojas?