Tucak: Ako sam ja problem, problem je riješen ovog trenutka!

Živ sam, to je najbitnije. Kako se osjećam? Ne ugodno, ne dobro. Kada se ne ostvare sportski rezultati i ciljevi, onda ni osjećaj nije dobar, rekao je nakon Europskog prvenstva u Beogradu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak u emisiji Stadion.

Hrvatski vaterpolisti turnir su otvorili visokim porazom od domaćina Srbije, kasnijeg europskog prvaka. Od borbe za medalju oprostili su se nakon poraza od Mađara u četvrtfinalu EP-a, a na kraju su osvojili razočaravajuće sedmo mjesto.

U Beogradu nismo bili pravi. Završilo je na način kako nismo htjeli da završni. Sedmo mjesto nije ono što smo željeli, s različitim smo ambicijama otputovali u Beograd. Nekad u životu morate prihvatiti da je netko drugi bio bolji od vas. Predstoji nam vrijeme, analiza i vjera u bolje sutra, ističe Tucak.

Izbornik smatra da u Beogradu jednostavno nismo bili dovoljno dobri da bi ostvarili cilj – borbu za medalju i ulazak u polufinale.

Ključna utakmica, ona protiv Mađarske u četvrtfinalu, se kao i svaka velika utakmica dobiva u detaljima. Da bi ti mali detalji bili u funkciji dobrog rezultata, potrebno je odraditi sve predradnje u pripremi i analizama, smatra Tucak.

Tvrdi da ne tražim alibi, ali da su u Beograd otišli s milijun sitnih problema. U sportu ne postoji sreća ili nesreća. Pogreške su rezultat onoga što ste napravili dobro ili niste napravili dobro u prijašnjoj fazi. Nažalost, na prvenstvo smo otišli s puno neriješenih problema, ozljeda, bolesti, otkaza i sve to nije bilo dovoljno za napraviti dobar rezultat, rekao je Tucak i poručio: Ako bilo tko od ljudi koji vode Savez i koji su me postavili na izborničku poziciju smatra da je problem u Ivici Tucku, problem je riješen ovog trenutka!