Burić: U Turskoj ćemo imati priliku prezentirati naše mogućnosti

Igrači Hajduka nastavljaju svoje pripreme u Turskoj gdje će Bili igrati protiv Ferencvarosa i Wisle. Trener Hajduka Damir Burić zadovoljan je dosadašnjim pripremama.

Odradili smo dosta kvalitetno prvi dio priprema. Imali smo dobro vrijeme. Testovi su bili jako dobri. Imamo uvid u individualno stanje svakog igrača, ali i u momčadsko stanje. U Turskoj ćemo imati priliku prezentirati naše mogućnosti. Puno ćemo pričati i nadam se da će sve proći u dobroj atmosferi, rekao je Burić.

U Tursku putuje 28 igrača.

Momčad je stabilna i imamo dovoljno kvalitete da drugi dio sezone odigramo dobro. Arteaga nas je pojačao, došao je iz Palerma. Zatvorili smo s njim sve mogućnosti kad netko ne može zbog ozljeda. Velez je prije svega prava osoba, već se uklopio u našu momčad. On je profil igrača kakvog smo tražili i dobili smo ga. Sportski direktor je odradio odličan posao, kazao je Burić.

Gledali smo na nacionalnoj razini gdje se možemo pojačati. Priključili smo Mastelića i Prskala. Odradili smo kvalitetno prijelazni rok. Koliko god se spominjala legija stranaca naša baza mladih igrača ostaje. Imamo neka godišta koje čekamo i nadam se da će u skoroj budućnosti iznjedriti još kojeg dobrog igrača. Okruženje je nestrpljivo, čak više nego mi sami. Morali smo djelovati s kvalitetom, te su promjene sada obavljene i nadam se da će osigurati vrijeme da naši momci stasaju. I njima je lakše učiti od nekoga tko ima kvalitetu.

Odlazak Lovre Kalinića u Aston Willu bila je odlična vijest za Hajduk, ali kad je već skoro sve bilo riješeno transfer je propao jer Kalinić nije dobio radnu dozvolu.

Lovre je pravi profesionalac. Nije ni čudo što je došla takva ponuda, ali razvoj situacije je bio nezgodan. On će opet pokazati svoje pravo lice. Na ljeto je opet sve moguće, ali siguran sam da će Lovre biti još jači. On je pravi momak i sportaš.

Što se tiće ozlijeđenih Vlašića i Ohandze, oporavak ide prema planu. .

Vlašićeva situacije se stabilizirala. Kada se vrati, to će odmah na 100 posto. Vlašić ima komponente modernog igrača. Ohandza ide pravi putem, vidjeli smo dobre znakove.