Dancima derbi sa Španjolskom, Nijemci dobili Ruse

U derbiju Druge skupine druge faze Europskog prvenstva danski rukometaši su u Wroclawu pobijedili Španjolsku s 27:23 (11:14) i napravili veliki korak prema polufinalu.

Danci su puno lakše od očekivanoga slavili protiv Španjolaca nevjerojatnom igrom u drugom poluvremenu, kojeg su dobili sa 16:9, nakon što su u prvom gubili s četiri razlike. Kod Danaca su najbolji bili Michael Damgaard (6) i Jesper Nodesbo (5), a kod Španjolaca Valero Rivera i Raul Entrerrios s po četiri gola.

Bila je to utakmica u kojoj su briljirali vratari - španjolski golman Arpad Šterbik imao je čak 21 obranu, a njegov kolega na danskoj strani Niklas Landin 17.  

Ranije su u ovoj skupini  njemački rukometaši su u Wroclawu slavili protiv Rusije s 30:29 ( 17:16). Nijemci su zasluženo došli do pobjede koja ih ostavlja u konkurenciji za polufinale, a o tome će odlučivati njihova zadnja utakmica s Dancima. Rusi su gubili cijelu utakmicu, ali su ipak u samoj završnici mogli izbjeći poraz, ali je Žitnikov promašio vrata.

Kod Nijemaca su najučinkovitioji bili Cristian Dissinger (7) i Erik Schmidt (6), a kod Rusa Timur Dibirov (7) i Mihail Čipurin (5). Večeras je u ovoj skupini na rasporedu derbi između Španjolske i Danske.

Na ljestvici vode Danska i Njemačka sa 6 bodova, Španjolska ima 4, Rusija je ostala na 3, Švedska ima 1 bod, dok je Mađarska bez bodova.