Hajdukov dragulj Andrija Balić "99 posto u Udineseu"

Čini se da će najtalentiraniji mladi igrač Hajduka Andrija Balić završiti u talijanskom Udineseu, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju igračev otac Ivica Balić.

Dosad se najviše uz Balića vezivao Betis, no taj klub neće ove zime slati ponudu za kupnju Hajdukovog 18-godišnjeg veznog igrača: Kontakti dva kluba odnose se na ljetni prijelazni rok ili neko buduće razdoblje, što je za Hinu potvrdila Mercedes Torrecillas, direktorica odnosa s javnošću Betisa.

Kako je Slobodna Dalmacija objavila vijest da je Udinese, 13. klub u talijanskom prvenstvu, poslao ponudu za Balića vrijednu 3,5 milijuna eura, čini se da je trenutačno najizglednije odredište. I otac Andrije Balića potvrdio je neslužbeno da je njegov sin 99 posto u Udineseu. Potpisao bi ugovor na četiri i pol godine, s plaćom od 20.000 eura mjesečno, a tek ostaje za vidjeti hoće li Betis, koji i nije bogat klub, to htjeti i moći pratiti.

Tržišna vrijednost Andije Balića iznosi 3,5 milijuna eura, podatak je internetske stranice Transfermarkt. Vezni nogometaš Hajduka ove sezone je sudjelovao u 25 utakmica te je zabio četiri gola a tri puta je asistirao za pogodak.

Hajduk se u hrvatskom prvenstvu nalazi na trećem mjestu s 39 bodova, šest manje od lidera Dinama. Slobodna Dalmacija je prošli tjedan pisala da Hajduk pregovara oko transfera Balića i s Atlético Madridom, no vodeća momčad španjolskog prvenstva to je demantirala.