Kobni pad na Streifu: Sezona završena za vodećeg skijaša svijeta

Za vodećeg skijaša Svjetskoga kupa Aksela Lunda Svindala sezona je završena! Posljedica je to pada na današnjem spustu u Kitzbuehel, najprestižnijoj skijaškoj utrci na svijetu.

Norvežanin je pred ulazak u 'traverzu' uoči ciljne strmine, spektakularno pao i završio u ogradi. Ustao se i naizgled se činilo da je prošao tek s manjim ogrebotinama.

Međutim, naknadnim pregledom dijagnosticirana mu je ruptura prednjeg križnog ligamenta u desnom koljenu. Svindal je već operiran.

San o osvajanju Velikog kristalnog globusa u ovoj sezoni ostat će neostvaren, a Norvežanin će barem još godinu dana čekati na priliku za svoju prvu spustašku pobjedu u Kitzbuehelu. Uvijek postoji veliki rizik pri vožnji na strmoj stazi. Zahvalan sam  što sam ove sezone bio tako uspješan u ovom zahtjevnom sportu, rekao je Svindal.Na legendarnoj stazi Streif na istom su mjestu pali Austrijanci Georg Streitberger i Hannes Reichelt, koji su helikopterom prebačeni u obližnju bolnicu. Streitberger je također završio na operaciji.