[AUDIO] Burić: Nadam se da ćemo biti bolji u Riju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj posljednjoj utakmici na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Beogradu pobijedila je Rusiju rezultatom 13:5, čime je zauzela sedmo mjesto na kontinentalnoj smotri.

Pobijedili smo ovu potpuno nevažnu utakmicu, no uvijek je lijepo završiti pobjedom na turniru. Zaključak je da smo doživjeli neuspjeh, jer se od svakog nastupa vaterpolo preprezentacije očekuje medalja. Nadam se da ćemo za Olimpijske igre biti puno bolji te na taj način obraniti olimpijsko zlato, izjavio je Damir Burić.

Za kraj utakmica protiv Rusije. Sigurno da je ljepše ići kući s pobjedom nego s porazom. Ovu smo utakmicu odradili kako treba, prvenstveno u obrani. Što se turnira tiče, svi možemo biti nezadovoljni, osjećamo da smo trebali možda ući u borbu za medalju, kao što se od Hrvatske očekuje na svakom natjecanju. Treba pogledati gdje smo griješili i gdje su bili naši propusti te se okrenuti sljedećem natjecanju, Olimpijske igre želimo dočekati što kompletniji, nedostajali su mnogi igrači, što je utjecalo na stanje u momčadi. Probat ćemo skupiti glave, jer su Olimpijske igre kruna četverogodišnjeg rada i najvažnije natjecanje, zaključio je Anđelo Šetka.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastavlja s utakmicama u FINA Svjetskoj ligi. Barakude su prva hrvatska momčad koja je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, na kojima branimo zlatnu medalju osvojenu u Londonu 2012. godine.