Metličić: Možda i najbolji trenutak za Francuze

Nakon dvije uvjerljive pobjede, nakon dva izuzetno kvalitetna izdanja protiv Islanda i Makedonije - pred Hrvatskom je konačan ispit trenutačnih mogućnosti - dvoboj protiv aktualnih olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka - Francuza.

Dva uvjerljiva nastupa stvorila je kemiju unutar momčadi. U danu odmora hrvatski rukometaši bili su izuzetno opušteni i nasmijani na posljednjem treningu uoči utakmice s Francuskom.

Jedan od najboljih u prva četiri susreta Marino Marić naglašava veliko samopouzdanje: Krenuli smo na jednu totalnu pozitivu, što je super. Puni smo samopouzdanja. A protiv Francuza idemo s prsima naprijed, suprotstavit se pa što nam Bog da.

Trener u reprezentaciji Petar Metličić uvjeren je kako dvoboj s Francuzima dolazi u možda najboljem trenutku: Puni smo samopouzdanja i čak možda neopterećeni. U ova dva susreta pokazali smo neke dobre stvari. U napadu smo igrali lepršavo, a u obrani čvrsto.

Francusku na Europskom prvenstvu prati jedna od najvećih rukometnih legendi Jackson Richardson, koji najavljuje subotnji rukometni klasik - dvoboj Hrvatske i Francuske: Kao i uvijek kada igramo protiv Hrvatske bit će teško. Veliko je rivalstvo između Hrvatske i Francuske, uvijek smo u egalu - fešta rukometa. Ponovno će ovo biti i škola rukometa. Još od sudara Ivana Balića i Nikole Karabatića to su bili korektni susreti i uvijek igramo najbolji rukomet.