Kaliniću propao prelazak u Aston Villu

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić ipak neće karijeru nastaviti u engleskom premierligašu Aston Villi. Naime čuvar mreže Hajduka nije dobio radnu dozvolu od Odbora za useljeništvo. Tako je propao transfer vrijedan 6,5 milijuna eura, od čega bi Hajduku pripalo 4,5 milijuna.

Odbor za useljeništvo odbio je zahtjev Aston Ville. Klub iz Birminghama žalio se se na tu odluku, ali je njihova žalba odbijena i na drugostupanjskom tijelu. U odluci o odbijanju žalbe stoji kako Lovre Kalinić ne podiže razinu ukupne kvalitete Premier lige.

Lovre Kalinić ne ispunjava kriterij od najmanje 75 posto nastupa za reprezentaciju u posljednje dvije godine, koji moraju imati svi nogometaši izvan Europske unije ili iz zemalja koje su nedavno pristupile EU-u. Aston Villa pokušala je dobiti radnu dozvolu istaknuvši kako se radi o perspektivnom mladom nogometašu, a imala je i pismo izbornika Ante Čačića, koji je naglasio kako na njega računa u reprezentativnim akcijama.

Istu proceduru morali su proći i Nikola Kalinić kada je prelazio iz Hajduka u Blackburn, kao i Andrej Kramarić kada je prije godinu dana iz Rijeke stigao u Leicester City. No, njima su žalbe prihvaćene.

Lovri Kaliniću je tako propao prelazak u Premier ligu, no to ne znači da će ostati u Hajduku. Naime, bilo je i drugih klubova koji su se zanimali za njegove usluge. No, Bešiktaš, koji je nudio četiri milijuna eura, već je pronašao novog vratara. Za Kalinića se zanimao i Lazio.