Snježana Pejčić svjetska streljačica godine

Hrvatska olimpijka Snježana Pejčić dobila je veliko priznanje Međunarodne streljačke federacije, koja ju je, uz Amerikanca Vincenta Hancooka, proglasila svjetskom streljačicom godine.

Trenerski savjetodavni odbor, članovi odbora natjecatelja i međunarodni novinari izabrali su Pejčić zbog njezinih jedinstvenih, ali u uspješnih nastupa, ponašanja i osobnosti. Naglašeno je kako se nije birao najuspješniji natjecatelj, već onaj koji na najbolji način predstavlja posebne vrijednosti streljaštva. Pejčić je zavrijedila ovo priznanje zbog njezinih nastupa u Svjetskom kupu.

Ovo mi je prvo takvo prestižno priznanje i nadam se da mi neće biti i posljednje. Ovaj naslov bio je jedan od onih koji mi je nedostajao i jako sam ga željela. Velika je to čast pogotovo što su u konkurenciji sve discipline u streljaštvu, a ima tako puno izvrsnih strijelaca. Nisam očekivala da ću je osvojiti, izjavila je Pejčić za službenu stranicu ISSF-a.

Hrvatska olimpijka zadovoljna je prošlom sezonom: Prošla sezona bila je najbolja u mojoj karijeri. Počela je na izvrstan način s četiri medalje u Svjetskom kupu, a završila je s postoljem na završnici Svjetskog kupa.Jedino mi je žao što nisam završila na postolju i na Europskim igrama.

Ove godine očekuju je nova iskušenja: Sada se fokusiram na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Prije toga nastupit ću na sve četiri postaje Svjetskog kupa i na Europskom prvenstvu te se pokušati što bolje pripremiti za Rio.