Real dovodi Neymara za 190 milijuna eura!?

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Florentino Perez spreman je pomaknuti 'granice rekorda' i platiti čak 190 milijuna eura za zvijezdu Barcelone, Brazilca Neymara.

I ne samo to, 'Kraljevski klub' je spreman Neymaru ponuditi čak 19 milijuna eura godišnje plaće, što je skoro dvostruko više od sadašnje, odnosno pet milijuna eura više od plaće koju mu nudi Barcelona za produžetak ugovora do 2020. godine.

Navodno Neymar želi istu plaću kao što je ima Lionel Messi, a ukoliko Barca ne ispuni njegovu želju spreman je napustiti klub.

Cijela priča o Neymarovom prelasku u Real zakotrljala se nakon što je dio medija objavio vijest o tajnom sastanku između Pereza i Neymarova oca u Zürichu uoči dodjele Zlatne lopte. No, otac je demantirao cijelu priču.

Nije bilo nikakvog sastanka, sve je ovo velika glupost. Svi smo bili smješteni u istom hotelu, i čelnici Reala i čelnici Barcelone. Pozdravili smo se, ali nije bilo nikakvog sastanka, tvrdi Neymar Senior.

Dio španjolskih medija navodi kako bi Real, ako plati otkupnu klauzulu od 190 milijuna eura, mogao automatski bez dopuštenja Barcelone, pregovarati s igračem i njegovim ocem. Jedini problem predstavlja činjenica da je Real kažnjen zabranom dovođenja igrača u iduća dva prijelazna roka, što bi mogli iskoristit PSG, Manchester United i Manchester City, koji imaju dovoljno novca za odštetu. Real ako želi dovesti Neymara mora to učiniti već ove zime.

Do sada je 17 igrača preselilo izravno iz Barcelone u Real Madrid, a samo trojica iz 'Kraljevskog kluba' u Barcu. Posljednji koji je s Camp Nousa preselio na Santiago Bernabeu bio je Argentinac Javier Saviola 2007. godine