Čilić se u trećem kolu oprostio od Australian Opena

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se u trećem kolu od Australian Opena, koji je tako ostao bez hrvatskih tenisača i tenisačica u singleu.

Bolji od Marina bio je Roberto Bautista Agut sa 6:4, 7:6 (5) i 7:5 nakon dva sata i 33 minute igre.

Čilić je slavio u dosadašnja dva susreta protiv Bautiste Aguta, ali ovaj put Španjolac mu je uzeo mjeru. Najgori tenis Čilić je pružio u prvom setu, u kojem je imao 13 neprisiljenih pogrešaka više od protivnika, te je bio bez prilike za break.  Bautista Agut svoju je priliku iskoristio kod vodstva 4:3 i na svoj servis je zaključio prvi set.

U drugom setu puno bolja igra Čilića. Kod vodstva 1:0 hrvatski tenisač imao je tri break-lopte, ali ih nije iskoristio. No sljedeću prigodu, koja mu se ukazala kod vodstva 3:2, nije ispustio. I kad je kod 5:3 servirao za set, Španjolac je uspio vratiti izgubljeni servis, a potom je u 13. igri bio koncentriraniji te je poveo sa 2:0 u setovima. 

Treći set donekle je sličio prvom, jer Čilić opet nije imao priliku za oduzimanje početnog udarca.  Bautista Agut propustio je tri prigode za break, ali kod vodstva 6:5 bio je pribraniji. Čilić je uspio spasiti jednu meč loptu, ali drugu nije i bio je to kraj za najboljeg hrvatskog tenisača.

Čilić je imao 18 izravnih poena više od protivnika, ali skupo su ga stajale neprisiljene greške, kojih je skupio 24 više od Bautiste Aguta.