Španjolski sudac zavodio nogometašicu tijekom susreta

Španjolski sudac Santiago Quijada Alcon našao se u problemima kada je otkriveno kako je za vrijeme utakmice prve španjolske ženske lige zavodio jednu igračicu Sporting Huelve i pozvao je na spoj.

Sudac se tijekom utakmice između Sportinga i Santa Terese nabacivao domaćoj igračici Eleni Pavel, a u jednom trenutku ju je pozvao na spoj. Mlada rumunjska nogometašica odbila je njegov poziv, a uvrijeđeni sudac je potom promijenio sudački kriterij. Do kraja susreta isključio je dvije igračice Sportinga. Domaći sastav oštetio je i za nedosuđeni kazneni udarac, a gošćama je u sudačkoj nadoknadi dosudio kazneni udarac kojeg su realizirale za pobjedu 3:2.

Rumunjska nogometašica je nakon susreta prijavila suca za seksualno uznemiravanje: Osjećala sam se bespomoćno i poniženo. Nikada mi nije bilo tako neugodno. Zbog njegovog ponašanja više ne vjerujem u "fair-play".

Ogorčena je bila i jedna od igračica koja je zaradila isključenje. Bile smo bolje. Trebale smo pobijediti, no nismo igrale protiv 11 suparnica nego protiv njih 14. Teško je gledati kakav tretman ima ženski nogomet u Španjolskoj, izjavila je Sara Serrat.

Čelništvo Španjolskog nogometnog saveza pokrenulo je istragu o ponašanju suca.