[VIDEO] Gojun za HRT: Pokazali smo karakter

Nakon uvjerljivog nastupa protiv Islanda, hrvatski rukometaši odigrali su još jednu izvrsnu utakmicu na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Na otvaranju drugog kruga izabranici Željka Babića u potpunosti su nadigrali Makedoniju i na kraju slavili s 34:24. Naravno, nakon utakmice nisu krili zadovoljstvo.

TIJEK UTAKMICE

Još jedna uvjerljiva pobjeda. Pokazali smio karakter i da imamo veće srce nego Makedonci. Od prve minute ušli smo angažirano i kako smo se dogovorili u svlačionici. Sada čekamo Francuze i dvoboj koji smo svi očekivali. Nadam se da ćemo odigrati pravu utakmicu
, naglasio je Jakov Gojun.

Domagoj Duvnjak nije želio nikoga izdvojiti: Cijela ekipa odigrala je fantastično. Ponovno jedna dobra utakmica. Krenuli smo izvrsno i imali smo vrlo brzo 16:9. Na odmor smo otišli s prednošću od četiri pogotka, ali smo u drugom dijelu ponovno pritisnuli i na kraju zasluženo slavili.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača bio je Manuel Štrlek, koji inače igra za poljski Kielce: Tu živim i tu igram te je normalno da se dobro osjećam u Poljskoj. Posljednje dvije utakmice smo stvarno odigrali fenomenalno i samo da tako nastavimo. U prijašnjim natjecanjima smo obično puno jače igrali na početku, sada dižemo formu uoči završnice i nadam se da je ovaj puta biti drugačije, povoljnije za nas. Francuze nismo pobijedili tri godine, bit će vrlo teško jer su i oni razbili Bjeloruse.