Težak pad Scheibera na treningu spusta u Kitzbühelu

Talijanski skijaš Mattia Casse sa startnim brojem 47 priredio je iznenađenje postigavši najbolje vrijeme na posljednjem treningu uoči subotnjeg spusta, legendarnog Streifa u Kitzbühelu. Trening je obilježio težak pad Austrijanca Floriana Scheibera.

Casse se jedini od skijaša niz Streif spustio za manje od minute i 57 sekundi (1:56.85), nadmašivši sunarodnjaka Christofa Innerfohera (1:57.19) i Austrijanca Vincenta Kriechmayra (1:57.88).Vodeći spustaš i skijaš u Svjetskom kupu Norvežanin Aksel Lund Svindal dijeli šesto mjesto sa sunarodnjakom Aleksanderom Aamodtom Kildeom, a obojica su za Casseom zaostali 1.29 sekundi.

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, koji je u utorak na prvom treningu imao 16. vrijeme, u četvrtak je završio kao 36. sa zaostatkom od 3.14 sekundi. Drugi hrvatski reprezentativac Max Ullrich zauzeo je pretposljednje, 64. mjesto (+18.20). Jedini sporiji od Ullircha bio je Amerikanac Bryce Bennett koji se niz Streif spuštao, ni manje, ni više nego 20 minuta, 17 sekundi i 18 stotinki.

No, Bennett je startao nakon nesretnog Floriana Scheibera te se morao zaustaviti, jer je austrijski skijaš doživio težak pad te teško ozlijedio desno koljeno. Austrijski skijaški savez objavio je da su Scheiberu puknuli prednji križni ligament te vanjski i unutrašnji menisk, zbog čega je odmah podvrgnut operativnom zahvatu u Hochrumu.

U petak će se u Kitzbühelu dijeliti dvostruki bodovi. Prvo je na rasporedu superveleslalom, sa startom u 11.45, koji će se zasebno bodovati za Svjetski kup, a ujedno će poslužiti i kao prva vožnja alpske kombinacije. Druga, slalomska vožnja na rasporedu je u 16.45.