Dodig i Lučić-Baroni uspješni u parovima

Nakon što su ispali već u prvim kolima pojedinačnog dijela natjecanja na Grand Slam turniru Australian Openu, Ivan Dodig i Mirjana Lučić-Baroni uspješno su otvorili nastup u konkurenciji parova.

Dodig je u paru s Brazilcem Marcelom Melom postavljen za drugog nositelja, a na otvaranju turnira svladali su britansko-njemački par Aljaža Bedenea i Dustina Browna sa 6:3 i 6:4. Za ulazak u osminu finala igrat će protiv boljih iz dvoboja našeg Mate Pavića i Novozelanđanina Michaela Venusa te Amerikanaca Austina Krajiceka i Donalda Younga.

Lučić-Baroni je u paru s Čehinjom Barborom Strycovom slavila protiv Njemica Mone Barthel i Laure Siegemund sa 7:6 (4) i 6:1. Sljedeće protivnice bit će im bolje iz dvoboja šestih nositeljica Amerikanki Raquel Atawo i Abigail Spears te Talijanke Sare Errani i Španjolke Marije Martinez Sanchez.

Prvo kolo parova bilo je kobno za Dariju Jurak, koja je u paru s Amerikankom Nicole Melichar izgubila od Amerikanke Marije Sanchez i Stephanie Vogt iz Lihtenštajna sa 6:3, 2:6 i 7:6 (1).