Viki Ivanović: Prvi cilj je ostvaren

Prvi cilj ostvaren, stigli smo u Krakow u drugi krug s dva boda. Moglo je i bolje da dečki nisu malo zaspali na utakmici s Norveškom. Nismo tada radili tragediju nećemo niti sada revoluciju tj. euforiju.

Island je pregažen, Odinova djeca su naletjela na Kauboje i odletjela natrag na Gulfos. E, to je bila obrana. Obrana u kojoj sijeva na sve strane, u kojoj je Palmarsson odmah na početku dobio svoju porciju i nije ga bilo nigdje. Iz nje su kao munje sijevale kontre koje su Štrlek i Čupić spremali u mrežu. Totalna dominacija.

Ono što je bio problem ovoj reprezentaciji u novije vrijeme je kontinuitet. A on je sada apsolutno potreban. S dvije pobjede nad Makedonijom i Francuskom Hrvatska je u polufinalu. Kako lako zvuči, zar ne?

Ivica Obrvan je izbornik Makedonije. I ako nas netko poznaje i ako netko ima motiv viška to je on. Treba biti oprezan, jako oprezan.

Unutar same momčadi je sve super. Dečki su dobro raspoloženi. Možda najviše cvjeta Marino Marić. Prvi pivot ove reprezentacije igra fantastično. U Njemačkoj je sazrio, kreće se po crti kao mačak, kada zgrabi loptu - to je pogodak. U obrani je napredovao miljama. Pred mikrofonom se snalazi kao journalista.

Mirko Alilović djeluje povučenije. Iako tvrdi da ne čita napise znanih i neznanih, oni dolaze do njega. Najviše ga boli jer mu to čitaju najmiliji. Mirko je dobar vratar, ali i osjetljiva persona. Moramo ga čuvati.