Marić: Puno puta smo pobijedili Makedonce, ali to ništa ne znači

Hrvatski rukometaši stigli su u Krakow, gdje ih već u četvrtak od 20.30 očekuje dvoboj protiv Makedonije u prvoj utakmici drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Kružni napadač Hrvatske Marino Marić, koji je bio najbolji strijelac u slavlju protiv Islanda, priželjkuje reprizu igre pružene u srazu s Islandom: Trebamo igrati kompaktno kao protiv Islanda i mislim da nećemo imati problema. Naravno, bit će rupa, ali moramo biti ustrajni i pokušati malo povući prema naprijed, jer su oni možda malo slabiji u zamjeni. Trebamo ući mirne glave, s punim respektom, prepuni motiva i vjere i bit će super.

Makedonci u drugi dio EP-a ulaze bez bodova, jer su poraženi u dvobojima s Poljskom i Francuskom. Drugi krug izborili su remijem protiv Srbije do kojeg su stigli u posljednjoj sekundi utakmice.

Bez obzira na to, Marić ne podcjenjuje kvalitetu momčadi koju vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan: Igrali smo dosta puta s njima, dosta puta smo ih i pobijedili, ali to ništa ne znači. Imaju super individualce, super su ekipa i trener ih je posložio. Igraju čvrsto, kompaktno. Igraju dobru obranu, ne žure. Bit će uzbudljiva utakmica.

Marić je naglasio kako Makedonija nije samo Kiril Lazarov: Često ljudi misle da treba samo zatvoriti Lazarova, a onda on razigra pola ekipe. Sve su to vrhunski individualci.

Ako žele zadržati izglede za plasman u polufinale izabranici Željka Babića moraju slaviti protiv Makedonaca.