AO: Konjuh poražena u drugom kolu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh ispala je u drugom kolu Australian Opena nakon poraza od Ruskinje Darie Kasatkine u dva seta 4:6 i 3:6.

Konjuh je tako ponovno ispala s jednog Grand Slam turnira od iste igračice, budući da ju je Kasatkina pobijedila u dva seta i prošle godine na US Openu.

Mlada hrvatska tenisačica došla je u Melbourne nakon četveromjesečne pauze, jer zbog ozljede leđa nije igrala od rujna prošle godine, a u prvom kolu uspjela je izbaciiti Poljakinju Urszulu Radwansku nakon velike borbe u tri seta 0:6, 6:4 i 6:3.

U meču protiv 69. tenisačice svijeta Konjuh je slabo servirala, imala je 57 posto uspješnosti prvog servisa i svega 48 posto realiziranih poena na prvom servisu. Šest puta je izgubila servis, a protivnici uzela tri servisa, napravila 12 dvostrukih servis pogrešaka prema tri Kasatkine, te napravila 47 neprisiljenih pogrešaka u odnosu na 21 grešku suparnice.

Ruskinja će u 3. kolu igrati protiv prve nositeljice i braniteljice naslova u Melbourneu Amerikanke Serene Williams.

Od hrvatskih tenisača na Australian Openu ostao je samo Marin Čilić koji je u prvom kolu pobijedio Nizozemca Thiema de Bakkera, dok su se od prvog Grand Slama u sezoni odmah na početku oprostili Borna Ćorić, Ivo Karlović i Ivan Dodig, kao i Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić.