Izbornik Babić: Teško je bilo što prognozirati

Hrvatski rukometaši su u utorak protiv Islanda odigrali fantastičnu utakmicu, pobijedivši 37:28, a izbornik Željko Babić nije želio prognozirati kako će biti u drugom krugu Europskog prvenstva u Poljskoj.

Teško je sada reći zašto ovako nismo odigrali protiv Norveške. No, važno je da smo danas pobijedili, kazao je nakon utakmice izbornik Babić.  

Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi dva boda. U drugom dvoboju iz ove skupine Norveška je pobijedila Bjelorusiju 29:27 i prenosi četiri boda, dok Bjelorusija ide dalje bez bodova. Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I protiv Poljske koja je pobijedila Francusku 31:25 i tako prenijela četiri boda, Francuzi dolaze s dva, a Makedonci bez bodova.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman u polufinale, a može li se Hrvatska naći u tom društvu.

Teško je bilo šta prognozirati, jer na Europskom prvenstvu svatko svakoga može pobijediti. Za svakog se protivnika pripremamo i pokušavamo se prilagoditi koliko je to moguće. Idemo utakmicu po utakmicu sa željom da svaku dobijemo, dodao je Babić.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Marino Marić sa osam golova. Odigrali smo odlično u obrani, pročitali smo ih i igrali agresivno. Potukli smo se, kao što i treba biti slučaj. Danas je bilo odlično, ali ostaje žal da nismo protiv Norveške tako odigrali, jer bi u drugi krug prenijeli četiri boda. Razumijem kritike javnosti zbog toga, ali ovo je bilo naše pravo izdanje, izjavio je Marić.

Na upit može li Hrvatska protiv Poljske i Francuske odigrati na ovakvoj razini, Marino Marić je kazao: Kad je loše ne treba biti previše tužan, ali isto tako ne treba padati u euforiju kada nam ide dobro. Ipak, danas smo pokazali što možemo. Trebamo biti konstantni, svaki puta moramo dati sto posto i to je put do uspjeha. Ja se nadam polufinalu.