Šuker: Velika prilika za hrvatsku košarku

Hrvatska košarkaška reprezentacija još uvijek ima šanse otići na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, naime ušla je u olimpijske kvalifikacije.            

Ivan Šuker, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, komentirao je novu situaciju: To je jedna velika prilika, i nama u Savezu i stručnom stožeru, a najprije igračima da pokažemo da Hrvatska ima kvalitetu, daleko veću i bolju od onoga što se prikazalo na Eurobasketu u Francuskoj. To je velika prilika za hrvatsku košarku, da vidimo gdje smo i koliko smo u ovom trenutku jaki.  Znajući snagu reprezentacija Srbije i Italije, normalno da su oni htjeli taj turnir da svojim reprezentacijama osiguraju.        

Nama je bilo bitno da taj turnir dobiju dvije reprezentacije koje su plasirane unutar osam na Eurobasketu, i to je automatski otvaralo put nama i još jednoj reprezentaciji, dodao je.

Prije svega se nadam da će svi reprezentativci biti zdravi, a kad su svi zdravi, kod njih nikada nije bila sporna želja i volja da se igra za Hrvatsku, da se nosi hrvatski dres i da odigraju najbolje što mogu. Međutim, ozljede i sve ono što nije bilo dobro, nažalost nas je pokosilo u trenutku kad smo mislili da možemo nešto napraviti, iskreno se nadam da taj peh nećemo imati na predolimpijskom turniru i da će biti dobar rezultat, zaključio je prvi čovjek HKS-a.

Ždrijeb je 26. siječnja, a što će nam donijeti teško je reći, može nam se dogoditi da igramo turnir na Filipinima, ne znači da ćemo igrati u Srbiji ili Italiji, To automatski mijenja dinamiku i način priprema.