Australian Open: Kraj za Vekić i Lučić Baroni

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni završile su nastup na Australian Openu nakon što su poražene u prvom kolu prvog grand slam turnira godine.

Mirjana Lučić je izgubila od Belgijanke Kristen Flipkens, a Donna Vekić od Japanke Naomi Osake. Od Lučić Baroni bolja je bila 80. na WTA ljestvici sa 5:7, 6:2, 7:5 nakon nešto više od dva sata igre. Naša je tenisačica dosta griješila u meču i napravila je 14 dvostrukih pogrešaka te 64 neprisiljenih pogrešaka. Osvojila je 97 poena u meču, a suparnica 113. Ovo je bio njihov drugi međusobni susret meč i drugi poraz naše tenisačice.

I Donna Vekić je izgubila od tenisačice koja je na WTA ljestvici slabije rangirana od nje. Japanka Osaka, 128. tenisačica svijeta, je slavila protiv naše tenisačice sa 6:3, 6:2 nakon sat i 12 minuta igre. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Vekić je u meču realizirala 64 posto poena na prvom servisu, pet je puta gubila servis i napravila je 29 neprisiljenih pogrešaka. Japanka je osvojila ukupno 73 poena, a Vekić 54.