[VIDEO]: Sukno za HRT: Sada tek počinje pravo natjecanje

Uoči četvrtfinalnog ogleda hrvatskih vaterpolista protiv Mađarske na Europskom prvenstvu u Beogradu Mićo Dušanović razgovarao je sa Sandrom Suknom, Marom Jokovićem i Josipom Pavićem.

Kapetan Pavić uvjeren je u kvalitetu hrvatske reprezentacije: Mi smo uvjereni da smo jaka reprezentacija, ali je problem u tome što ima i drugih jakih reprezentacija, koje također konkuriraju za najveće rezultate.

Joković je naglasio kako je zbog sustava natjecanja i tri lakša protivnika u posljednja tri susreta bilo teško održavati natjecateljsku napetost za najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela natjecanja: Prvenstvo traje duže nego li smo navikli i imamo dosta praznoga hoda između utakmica, što je i dosta naporno. Teško je održavati natjecateljski napon kada imaš protivnike koji nisu na našem nivou, a sada dolazi Mađarska protiv koje ćemo morati dati i posljednji atom snage da bi pobijedili.

Sukno smatra kako Mađari do sada nisu pokazali pravo lice: U stvari pravo natjecanje počinje u četvrtfinalu i to je možda i najbitnija utakmica jer pobjedom ulaziš u borbu za medalje.

Pavić je pozvao na oprez i zbog toga što Mađari, za razliku od Hrvatske, još uvijek nisu izborili nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, tako da će imati još jedan dodatni motiv.

Kod njih nikada ne znaš kako će završiti utakmica. Ako ih krene šut po kojem su poznati onda si u problemima. Također kod njih nikada ne znaš kada će pucati, jer to rade i u trećoj sekundi napada, a imaju i jaku kontru. Ako im to uspijemo zaustaviti tada smo mi u prednosti, smatra Pavić.

Četvrtfinalni ogled s Mađarima na rasporedu je u utorak u 20.15 uz prijenos na Četvrtom programu HTV-a i Drugom programu HR-a.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu: