[VIDEO] UFC svrstao Zagreb u društvo svjetskih borilačkih metropola

Prije deset dana iz UFC-a je stigla izvrsna vijest kako će Zagreb 10. travnja ugostiti ovo natjecanje, najjače serije slobodnih borilačkih vještina. Zbog toga smo u emisiji Stadion ugostili Marka Petraka i Igora Pokrajca iz Fight Channela, koji su i doveli UFC u Zagreb.

To je ogromna vijest i još nije dovoljno odjeknula, ali kako će se približivati dan UFC-ove priredbe u Areni, ona postojati sve veća i veća. U borilačkim sportovima radi se o najjačoj i najkvalitetnijoj profesionalnoj promociji u svijetu. UFC je u borilačkim sportovima kao Liga prvaka u nogometu. UFC je danas ono što je bio Pride kada se u njemu borio Mirko Filipović, ali možda deset puta jači i globalniji, naglasio je na početku Petrak.

Hrvatska dobila veliko priznanje

Petrak je i naglasio kako je Zagreb ušao u elitno društvo organizatora priredbi UFC-a: Zagreb ima veliku privilegiju što je dobio organizaciju takve priredbe. Recimo i to da je Hrvatska tek šesta europska država koja je od 1993. dobila priliku organizirati UFC-ov spektakl, a Zagreb tek 13. europski grad. Zagreb je tako ušao u društvo svjetskih metropola.

Pokrajac nam je objasnio o kakvom se to spektaklu radi: To je šestosatni spektakl u kojem ćemo prisustvovati izvrsnim borbama. Još uvijek nije poznato koji će borci nastupiti, a za sada imam privilegiju da sam jedini hrvatski borac kojem je potvrđen nastup. Vjerojatno će to biti borci iz Engleske, Irske, Njemačke, Brazile i SAD-a.

Bit će to vrhunac moje karijere


Pokrajac je uoči nastupa u Areni potpisao novi, već šesti ugovor s UFC-om te tako dobio privilegiju nastupiti na domaćem terenu: U karijeri sam osam ili devet puta borio sam se pred protivnikovim navijačima , a sada imam priliku boriti se u Areni pred 15.000 svojih navijača. Bit će to vrhunac moje karijere.

Petrak je i objasnio zašto je Zagreb dobio organizaciju ovog natjecanja: Hrvatska ima veliku borilačku tradiciju po kojoj se ističe na ovim prostorima, ali i u Europi. Također imamo izvrsnu produkciju što smo dokazali kada je Zagreb postao prvi grad osim Tokija koji je ugostio K1 World Grand Prix, a nakon toga doveli smo i Glory.

Iako su se mnogi nadali kako će Stipe Miočić nastupiti u Areni Pokrajac je otklonio tu mogućnost: Nažalost, Miočić neće nastupiti u Zagrebu. Naime, on je trenutačno drugi teškaš u svijetu i čeka svoju priliku za napad na naslov, a to će se ipak dogoditi na nekoj drugoj priredbi.

Navijači iz regije, ali i iz Velike Britanije

Petrak je istaknuo kako će UFC po pitanju ulaznica sigurno voditi računa o platežnoj moći u Hrvatskoj, ali i da se očekuju posjetitelji iz Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, a očekuju se i čarter letovi iz Velike Britanije.