[VIDEO] Balić za HRT: Nismo baš zadovoljni, ali bit će bolje

U ekskluzivnom razgovoru za HRT Ivano Balić proanalizirao je u emisiji Stadion nastup Hrvatske u prva dva susreta na Europskom prvenstvu u Poljskoj te naglasio kako postoje problemi, ali i da će se riješiti.

Balić je u Poljskoj kao koordinator hrvatskih muških rukometnih reprezentacija, a s njim je razgovarao Viki Ivanović.

Što je bilo dobro i loše u ove prve dvije utakmice u kojima smo doživjeli pobjedu i poraz?

Dobro je što smo osvojili dva boda protiv Bjelorusije i obrana u drugom poluvremenu tog ogleda. A loše? Nismo baš zadovoljni nekim stvarima, ali možemo to popraviti i to već protiv Islanda. Obrana mora biti pokretljivija i gušća te je loše pomagala vratarima protiv Norvežana.

Nastupi vratara su ključni za dobre rezultate. Nisu imali veliku pomoć obrane, ali nisu ni u formi.

Nisu možda u vrhunskoj formi, ali nisu bili loši. Kako bi pobijedio sve se treba poklopiti i svi trebaju dati svoj dio. Treba naći balans u momčadi i kada se to uspije tada će sve biti dobro. Do toga nam još malo nedostaje.

Primijetili smo umor nekih igrača, recimo Marka Kopljara, već u drugoj utakmici. Što se događa s njime?
 
Kopljar vuče tu ozljedu već mjesec dana i nije puno trenirao u Barceloni. U reprezentaciji smo ga pokušali zaliječiti i nismo ga puno opterećivali. Možda zato izgleda umorno.

Kako poboljšati obranu?

Obrana treba biti pokretljivija. I kada je super pokretljiva treba biti još pokretljivija, još bolja i jš žešća. Treba se držati više zajedno tako da to izgleda kao jedan čovjek, a ne kao šest odvojenih igrača.

Kako ste zadovoljni igrom svojih nasljednika Domagoja Duvnjaka i Igora Karačića?

Svatko od njih ima svoj stil i u tom svojem stilu su igrali i to jako dobro. I Luka Cindrić je protiv Norveške imao dobru svoju rolu, iako je igrao na lijevom vanjskom. Karačić je bio prodoran i agresivan, a Duvnjak je protiv Norvežana odigrao izvrsno.

Kakav je Island?

Island je već godinama isti. Igraju obranu 6-0, koja se pretvara u 3-3 i to već igraju deset godina. Vrlo su agresivni i čvrsti. U napadu igraju strpljivo, a kada krenu, krenu sva šestorica. No, izbornik Željko Babić i Petar Metličić to su već sve proanalizirali i bit ćemo spremni na njihovu igru. Naravno, trebat će sve to i provesti na terenu.