Ronaldo: Imamo bolji odnos sa Zidaneom

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo naglasio je nakon uvjerljive pobjede nad Sportingom kako nogometaši madridske momčadi imaju bolji odnos s novim trenerom Zinedinom Zidanom nego su imali sa smijenjenim Rafaelom Benítezom.

Nakon što je Francuz preuzeo klupu Kraljevskog kluba, Real Madrid je ostvario dvije uvjerljive pobjede. Prvo je s 5:0 nadigrao Deportivo, a zatim s 5:1 i Sporting.

Benítez, bivši trener Valencije, Liverpoola, Chelseaja, Intera i Napolija smijenjen je prije isteka prve polovice sezone zbog serije slabijih rezultata koji su ostavili Real Madrid iza gradskog rivala Atlética te aktualnog prvaka Barcelone.

Iskreno, s nekim trenerima se više uživiš nego s drugima. Ne pitajte me zašto, ali igrači osjećaju veću empatiju prema Zizou. Takav je nogomet. Nikada nisam imao nikakav problem s Rafaelom, on vidi nogomet drugačije nego Zizou, no obojica su htjeli sve najbolje klubu. Ja sam i kod Beníteza radio svoj posao na uobičajen način i pokušavao napraviti sve najbolje za momčad, smatra Ronaldo.

Portugalska zvijezda istaknula je kako igrači nisu radili protiv bivšeg trenera nastojeći ga izgurati iz kluba.

Zidane donio entuzijazam

Ronaldo smatra kako je Francuz, heroj domaće publike iz igračkih dana, potaknuo momčad: Iskreno, primijetio sam promjenu na bolje i entuzijazam među igračima od kada je došao Zidane.

Cristiano Ronaldo smatra da su igrači dobro prihvatili Zidana jer je bio pomoćnik trenera Carla Ancelottija kojeg su voljeli te da je sada nastavio s njegovim pristupom i metodama.

Kao osoba je sličan Carlu. Miran je, ozbiljan dok se radi, a zabavan izvan terena. Osjeća empatiju prema igračima, izjavio je Ronaldo.

Odgovorio je i zašto se igrači uz fotografije i poruke preko društvenih mreža nisu oprostili od Beníteza: Normalno je da smo prema Ancelottiju osjećali privrženost, ovdje je bio dvije godine. Rafa je tu bio samo šest mjeseci. To je isto kao s nekom djevojkom, nakon dvije godine imaš bliži odnos nego s nekom nakon samo šest mjeseci.

Zizou nas poznaje

Vjerujem da Rafa nije imao vremena pokazati svoju osobnost i prenijeti ju na igrače. Zizou je već neko vrijeme ovdje, u kući, poznaje nas jer je radio s nama. To je njegova prednost. Bliži nam je i ima karizmu, naglasio je portugalski napadač.