Utakmica odluke za Babića: Hrvatska protiv Islanda za nastavak natjecanja

Nakon poraza od Norvežana na Europskom prvenstvu u Poljskoj, pred hrvatskim rukometašima je posljednji nastup u skupini B protiv Islanda.

Komentar Vikija Ivanovića: Obrana koja to nije

Babić: Igrači ne smiju gubiti vjeru u svoje sposobnosti

EP: Rukometaši izgubili od Norveške

Hrvatska je sada u poziciji da može ispasti već nakon prvog kruga natjecanja, ali može i prenijeti četiri boda u drugi krug.

Nakon dva kola Hrvatska, Norveška, Bjelorusija i Island imaju po pobjedu i poraz i sve četiri ekipe mogu dalje, ali i mogu ispasti. Najpoštenije je što sve četiri momčadi odlučuju same o sebi, pa neće biti kalkulacija jer su u igri bodovi koji se prenose u drugi krug.

Odabranike izbornika Željka Babića u zadnjem kolu očekuje Island, dok se u drugom susretu sastaju Bjelorusija i Norveška.

Očekuje nas čvrsta utakmica, Island igra slično kao i Norveška. Igraju dosta na pivotmene uz agresivnu zonu 6-0 s Aronom Palmarssonom koji je među najboljim igračima na svijetu. Sigurno će biti jedna teška utakmica. Nadam se kako ćemo se skupiti, psihološki oporaviti i izboriti pobjedu, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Hrvatska sigurno ide dalje pobjedom protiv Islanda, a s koliko bodova ovisit će o ishodu druge utakmice. Za hrvatsku vrstu je najpovoljniji ishod u kojem Duvnjak i društvo slave protiv Islanda, a Bjelorusija osvaja dva boda protiv Norveške. U tom bi slučaju naša reprezentacija prošla dalje s četiri boda, Bjelorusija bi prenijela dva, a Island bi prošao dalje bez bodova.

Hrvatska može proći dalje i u slučaju poraza od Islanda. No tada Norvežani moraju pobijediti Bjelorusiju. U toj kombinaciji Hrvatska prolazi bez bodova.

Najgora kombinacija je pobjeda Bjelorusije i pobjeda Islanda, u tom slučaju Hrvatska ispada i odlazi kući. Idemo doma i u slučaju neodlučenog ishoda između Bjelorusije i Norveške, te pobjede Islanda.

Došli smo pred zid i moramo pobijediti Island. Teško se vratiti nakon poraza, ali ovo je biti ili ne biti. Moramo pokazati karakter i volju. Moramo pokazati da smo 'frajeri', poručio je Ivan Čupić.

Jakov Gojun je dodao kako je poraz od Norveške teško pao cijeloj ekipi, ali ne gubi nadu u prolaz.

Mi moramo i možemo pobijediti Island. Znamo o kakvoj se kvalitetnoj reprezentaciji radi, ali uz agresivnost i pravu pokretljivost možemo do slavlja, naglasio je Gojun.

Utakmica između Bjelorusija i Norveške je u 18:15 sati, a naš dvoboj protiv Islanda počinje u 20:30 sati. Obje utakmice igraju se u Katowicama.

Sve moguće kombinacije uoči posljednjeg kola u skupini B europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj:

Nakon dva kola Hrvatska, Norveška, Bjelorusija i Island imaju po pobjedu i poraz i sve četiri ekipe mogu dalje, ali i mogu ispasti. Odabranike izbornika Željka Babića u zadnjem kolu očekuje Island, dok se u drugom susretu sastaju Bjelorusija i Norveška.

POBJEDA HRVATSKE I POBJEDA BJELORUSIJE
Hrvatska prolazi dalje i prenosi četiri boda, Bjelorusija prenosi dva boda, Island ide dalje bez bodova

POBJEDA HRVATSKE I POBJEDA NORVEŠKE
Norveška je prva i ide dalje sa četiri boda, Hrvatska prenosi dva boda, a Bjelorusija ide dalje bez bodova

POBJEDA HRVATSKE I REMI IZMEĐU BJELORUSIJE I NORVEŠKE
Norveška je prva i prenosi tri boda, Hrvatska ide dalje s dva boda, a Bjelorusija s jednim bodom

REMI U OBJE UTAKMICE
Sve četiri reprezentacije imat će po tri boda i odlučivat će razlika pogodaka. U tom slučaju Island ide dalje s tri boda, Norveška s dva, a Hrvatska s jednim bodom.

POBJEDA NORVEŠKE I POBJEDA ISLANDA
Island ide dalje kao prvi sa četiri boda, Norveška prenosi dva, a Hrvatska prolazi bez bodova

POBJEDA ISLANDA I POBJEDA BJELORUSIJE
Bjelorusija prenosi četiri boda, Island dva, Norveška ide dalje bez bodova, a Hrvatska ispada i odlazi kući

POBJEDA ISLANDA I REMI BJELORUSIJE I NORVEŠKE
Bjelorusija prenosi tri boda, Island dva boda, Norveška jedan, a Hrvatska ispada i odlazi kući