Hrvatski tenisači jednoglasno o namještanju: Ne znamo ništa o tome

Prvoga dana Australian Opena velika afera uzdrmala je svijet tenisa, optužbe o namještanju, u kojima se trvrdi da je čak 16 tenisača među 50-oricom najboljih na svijetu sudjelovalo ili sudjeluje u tome zvuće ozbiljno.

Uzdrman svijet tenisa: 16-orica među 50 najboljih namještaju?

Tu novu aferu komentirali su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović.

Iskreno, nisam upoznat s namještanjem. Dugo godina sam na Touru, postoji taj Tennis Integrity Unit, koji već postoji osam, devet, 10 godina, oni rade, nadam se barem da rade, dobar posao. Što se tiče igrača, u svlačionici se o tome ne priča, igrači malo znaju o tome. Naravno da smo upućivani da se čuvamo takvih stvari i znamo što moramo napraviti kad bi nam netko tako došao. Meni osobno nikad nitko nije prišao na taj način, a i da jest naravno da bih postupio prema uputama ATP-a, obavijestio bi ljude koji se brinu za to, komentirao je veliku aferu u svijetu tenisa Marin Čilić.

Ja sam isto to čuo noćas, to nije dobro za tenis. Meni nikad nitko nije pristupio, nikad nisam imao nikakvu ponudu, tako da ne znam točno o čemu je riječ, ali siguran sam da ATP i iTF pokušavaju to istrijebiti iz tenisa i siguran sam da će uspjeti, kaže Borna Ćorić.

Koliko ja znam nema još nikakvih detalja. ATP ima jako dobru suradnju s anti-korupcijskim tijelima i svi igrači su upoznati s posljedicama. Postoji hot-line na koji se mogu dojavljivati pokušaji pristupanja s takvim ponudama. Ne znam nikoga tko se upuštao u nešto takvo. Naravno da treba sve dublje istražiti, posebno ako postoje jake indicije, rekao je Karlović.

Poslušajte izjave hrvatskih tenisača u cijelosti, uključujući i osvrte na aferu s namještanjem ovdje.