Babić: Igrači ne smiju gubiti vjeru u svoje sposobnosti

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić, nakon poraza od Norveške 31:34, izjavio je da igrači ne smiju gubiti vjeru u svoje sposobnosti, te da treba pobijediti Island u posljednjem kolu.

Norveška je odigrala jako dobro, ali mi ne smijemo gubiti vjeru u naše sposobnosti, jer danas sigurno nismo pokazali sve što možemo. Važno je da vjerujemo u sebe, jer sve je moguće. Treba se okrenuti Islandu i pobijediti u tom susretu, kazao je nakon utakmice izbornik Željko Babić.

Problem je što zbog ozljeda nismo trenirali zajedno i zbog toga nam padne intenzitet igre, a onda se događaju tehničke greške. Mi smo u ključnim trenucima napravili nekoliko tehničkih pogrešaka. Ozljede jesu problem, Kopljara boli koljeno. Ozljede nisu takve prirode da igrači ne bi mogli igrati, ali zbog teškog ritma to se na kraju ipak vidi na terenu, dodao je izbornik.

Norveška je odigrala odličnu utakmicu. Mislim da nam je nedostajalo svježine da odigramo u visokom ritmu svih 60 minuta, nismo imali mirnoću i napravili smo nekoliko ishitrenih poteza, rekao je krilni igrač Zlatko Horvat.

U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija je iznenadila Island pobijedivši 39:38. Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini B imaju po dva boda. U posljednjem kolu u utorak, 19. siječnja, se sastaju Bjelorusija i Norveška, te Hrvatska i Island.

Analizirat ćemo utakmicu i onda se moramo okrenuti Islandu. Mislim da ovaj poraz neće previše utjecati na našu psihu i čini mi se da su svi igrači već usmjereni na Island. Protiv njih moramo jako dobro odigrati  da bi ih dobili, a to, uz ostalo, znači i jače u obrani, sa više kontakta, napomenuo je Horvat.