EHF nagradio Linu Červara

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dobio je veliko priznanje Europske rukometne federacije (EHF) primivši u Krakowu nagradu za najveća trenerska dostignuća u karijeri.

Červu je postao prvi trener koji je dobio ovo priznanje, a nagradu mu je uručio predsjednik EHF-a Jean Brihault.

Ja nisam profesor rukometa, nego rukometni trener s vizijom i idejama. Moji rezultati su samo proizvod stalnog učenja i analiziranja. Ovo je prekrasno priznanje trenerske karijere duge 40 godina, rekao je Červar na svečanosti u Krakowu.

Červar je jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti ovog sporta. Pod njegovim vodstvom hrvatska vrsta je osvojila svjetsko zlato u Portugalu (2003), olimpijsko zlato u Ateni (2004), te dva svjetska srebra (2005, 2009) i dva europska srebra (2008, 2010).

Červar je osvojio i osam naslova prvaka Hrvatske i sedam hrvatskih kupova na klupi Zagreba, te četiri makedonska naslova prvaka i četiri Kupa na klupi skopskog Metalurga.

Hvala EHF-u na ovoj nagradi, kazao je hrvatski stručnjak, dodavši: Uvjeren sam u svjetlu budućnost rukometa. Naravno, rukometna tehnika je uvijek u središtu pozornosti. Bez tehnike nema uživanja u igri. Siguran sam kako će rukomet postati globalni europski događaj, poručio je Červar koji je i dvostruki dobitnik Državne nagrade za šport Franjo Bučar.